Военната операция в Украйна е в помощ на нашите хора в Донбас, които

...
Военната операция в Украйна е в помощ на нашите хора в Донбас, които
Коментари Харесай

Путин за първи път: В началото киевските власти бяха помолени да изтеглят войските си от Донбас

Военната интервенция в Украйна е в помощ на нашите хора в Донбас, които в продължение на съвсем осем години с най-варварски способи, терористични офанзиви и непрекъснати артилерийски обстрели бяха подложени на същински геноцид. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на среща за ограниченията за социално-икономическа поддръжка на обособените области в Руската федерация, представен от посолството на Русия в София.

В изявлението на Путин, за което БЛИЦ към този момент писа, той показва, че проруски настроените поданици в Донбас са били подложени на геноцид единствено тъй като са " търсили обикновени човешки права – да живеят съгласно законите и традициите на предците си, да приказват на родния си език, да отглеждат децата си както желаят ".

" Киевските управляващи освен пренебрегнаха, само че и саботираха през всичките тези години осъществяването на Минския пакет от ограничения за спокойно споразумяване на рецесията ", акцентира стопанинът на Кремъл.

Президентът на Русия обяснява нахлуването в Украйна както с проектите им за присъединение към НАТО, по този начин и с намерения за основаване на " лични нуклеарни оръжия и транспортни средства за доставката им ". 

" Беше действителна опасност. Още в обозримо бъдеще, с задгранична техническа помощ, пронацисткият режим в Киев може да се снабди с оръжия за всеобщо унищожение и задачата му, несъмнено, щеше да бъде Русия ", споделя още Путин.

" Така всички дипломатически благоприятни условия бяха изцяло изчерпани. Просто бяхме оставени без благоприятни условия за спокойно решение на проблемите ", добави съветският държавен глава. 

Путин също по този начин споделя, че военните " вършат всичко по силите си, с цел да избегнат загуби измежду цивилното население на украинските градове ".

" Искам да кажа това за първи път: в самото начало на интервенцията в Донбас киевските управляващи по разнообразни канали, с цел да избегнат безсмислено клане, бяха помолени да не вземат участие във военни действия, а просто да изтеглят войските си от Донбас.

Те не желаеха. Е, това е тяхно решение ", сподели още Владимир Путин.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР